HISTÒRIES DE SUPERACIÓ. HISTÒRIES D’ÈXIT

Fa només 10 mesos, 21 joves van començar els Programes de Formació i Inserció de comerç i d’hoteleria a la Fundació Comtal. Van iniciar el curs sense moltes expectatives: Havien deixat els estudis i no tenien possibilitat d’accedir al mercat laboral. Estaven desmotivats i havien perdut la fe en ells mateixos. Tot i així van decidir fer la formació.

Ells no ho sabien, però estaven començant a pujar una escala cap al seu futur. Com no fa molt va dir una persona molt sàvia vinculada a la Fundació, “és una escala llarga, dura, plena d’obstacles i que no es puja sol. S’arriba a dalt amb el suport i els ànims dels professionals que t’envolten cada dia. I un cop estàs al terrat, veus un paisatge molt més gran del que pensaves. Veus el món des d’una perspectiva totalment nova. Veus el teu futur”.

A mida que anava avançant el curs, els joves anaven guanyant confiança en ells mateixos. S’adonaven que eren capaços de construir coses, de crear, de somiar. Havien arribat al primer replà de l’escala.

A meitat de curs, alguns van dubtar, veien que els hi quedaven molts esglaons per pujar i que la motxilla que portaven a l’esquena els hi pesava molt. Però els seus tutors, coordinadors i educadors estaven al seu costat per dir-los que si alçaven una mica el cap veurien la porta d’accés al terrat, que estaven molt a prop i que, si estaven cansats, els ajudarien a portar la seva motxilla.

Finalment, amb perseverança, suport i molt d’esforç, van arribar al terrat. Van obrir la porta.  S’ensumava futur i esperança.

És el cas de la Sheila, que va fer les pràctiques del PFI de cuina a l’Hotel Catalonia- Plaça Espanya i començarà a treballar-hi a l’agost.

O el del Jose, que va començar a fer pràctiques al Quillo Bar i ja fa una setmana que també l’han contractat.

L’Esther, després d’haver tret un 10 al PFI, va decidir que el seu futur estava a la cuina i que volia continuar formant-se entre fogons. Aviat començarà a treballar al restaurant Basilico GastroBar del Grup Andilana.

L’Arama va fer les seves pràctiques a PIMKIE i està en procés de ser contractada.

Tots els altres joves també han aconseguit arribar al terrat, perquè tots continuaran formant-se el curs que ve. Uns faran graus mitjans de disseny, de cuina, de gastronomia o d’estètica i altres tornaran a l’ESO o s’inscriuran en altres cursos formatius.

Estem molt orgullosos de tots ells. Són l’exemple clar que amb educació, acompanyament i ganes, tothom pot pujar qualsevol escala, per molt inclinada que sigui.

Gràcies a l’equip de la Fundació Comtal i a totes les empreses, hotels i restaurants que han col·laborat per reescriure el seu futur:

Grup Revisa, Hotels Catalonia, Grup Sagardi, Hotel NH Barcelona, Grup Andilana, Restaurant Els Pinxus, Quillo Bar, La Sopa, Restaurant Semproniana, La Cuina del Ninot, Pimkie, Dr. Enginyer Atanasi S.L i Norma Còmics.