VOLEM QUE NO ES VULNERIN ELS SEUS DRETS

La pandèmia ha fet aflorar encara més les desigualtats i ha tingut un impacte especialment negatiu entre els infants, afectant greument els seus drets bàsics

Augment de la pobresa infantil

La Covid-19 ha empobrit la situació de moltes famílies, i molts infants es troben sense una alimentació i protecció garantida. A Catalunya, segons les dades publicades per l’IDESCAT, un 31% dels nens i nenes ja es trobaven en risc de pobresa abans de la pandèmia, 1 de cada 3 infants, si analitzem la taxa AROPE. Amb l’arribada de la Covid, aquestes xifres no han fet més que empitjorar.
Dades que reflecteixen que durant el 2020, a Catalunya, 496.000 infants es trobaven en risc de pobresa o exclusió social, 40.200 més que el 2019, segons l’Enquesta de condicions de vida publicada per l’Institut d’Estadística de Catalunya.

Amb els drets, no s’hi juga

Davant d’aquesta situació, des de la Fundació Comtal treballem més que mai, la importància d’educar en el coneixement dels propis drets, i ho fem organitzant activitats amb els infants perquè coneguin quins són els seus drets i com es poden vulnerar:

Tenim drets i reivindiquem que no es vulnerin

Aprofitem aquest 20 de novembre, dia Internacional dels Drets dels Infants, per demanar un increment de la inversió pública en el sistema de protecció a la infància que permeti garantir els drets dels infants d’una forma integra i real. Fins ara, no s’ha aconseguit.

……………………………………………..

Tu també pots aportar. Actua per garantir els drets dels infants:

Fes un donatiu.
Fes voluntariat.