SÍ, A LA MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT D’ESTRANGERIA

Des de la Fundació Comtal, celebrem la modificació del Reglament d’Estrangeria que s’ha aprovat el passat 19 d’octubre en el Consell de Ministres.
Amb aquesta reforma es facilitarà l’accés al treball de la joventut extutelada, i es flexibilitzarà les exigències econòmiques en els tràmits de renovació, elements indispensables per a facilitar la inclusió sociolaboral i el procés d’emancipació del col·lectiu.

La situació de la gent jove extutelada, es va veure agreujada després de l’aplicació de la sentència del tribunal suprem, que enduria encara més els requisits per a poder renovar els permisos de residència i condemnaven a una part del col·lectiu a quedar-se indocumentats i trobar-se en situació d’irregularitat i vulnerabilitat.

Si el contingut de la reforma es manté igual que en l’últim esborrany (tant de bo així sigui per avançar cap a una societat més justa i inclusiva), les persones menors no acompanyades i la joventut extutelada obtindrien el permís de treball des dels 16 anys i es flexibilitzarien els requisits econòmics en les seves successives renovacions.

A continuació, us presentem una infografia, que ha estat elaborada per l’equip jurídic de FEPA i la dissenyadora Cristina Bueno, per a mostrar de manera visual i ràpida els principals canvis que suposa la Reforma del Reglament d’Estrangeria.


reforma relament estrangeria

Esperem aviat veure l’esborrany definitiu i ajudar a aquests joves el més aviat possible en els processos i tràmits que hagin d’iniciar-se per a aconseguir que es vegin beneficiats per aquesta nova legislació, el major nombre de joves possible.