OBRIM UNA LLAR PER NOIES EXTUTELADES

Per tal de donar suport i protecció a joves majors d’edat que es troben desemparades i sense cap xarxa de suport, hem obert una nova llar, la Llar Santa Caterina, que acull a noies en situació de vulnerabilitat per tal que tinguin un lloc on viure i poder desenvolupar-se.

A la Llar Santa Caterina, cobrim les necessitats bàsiques d’habitatge, alimentació i higiene de noies que han viscut processos vitals complexos i plens d’obstacles, i les acompanyem en el seu dia a dia perquè puguin fer realitat el seu projecte de vida.

Establim amb elles un pla de treball que les permeti reincorporar-se al món formatiu o millorar la seva situació laboral, amb l’objectiu final que obtinguin la plena autonomia i emancipació.

A banda d’oferir-les un recurs d’habitatge, i de l’orientació en l’àmbit de la formació i la inserció laboral, treballem amb elles hàbits de vida saludables i les acompanyem en la gestió dels tràmits legals i administratius que necessitin abordar. També les ajudem  a cercar beques per a poder sostenir el seu itinerari formatiu, i fem un treball intensiu d’apoderament, per tal que millorin el seu benestar emocional. 

D’aquesta manera reduïm la bretxa formativa i d’accés al mercat laboral que pateix aquest col·lectiu i les acompanyem en qüestions sanitàries, econòmiques, relacionals i socioeducatives.

Així vam conèixer a la Jamila

nena

La Jamila va arribar al CRAE La Salle de la Fundació Comtal amb 12 anys. Fa 5 mesos va sortir del recurs i actualment resideix a la nova Llar d’emancipació Santa Caterina.

“Va arribar al CRAE sent una nena molt tímida i amb un somriure lleuger, però, de mica en mica, vam poder descobrir-la i treballar amb ella tot el seu potencial. L’hem acompanyat en tots els àmbits de la seva vida. L’hem vist créixer, evolucionar i formar-se com a persona. És un procés molt enriquidor i ple d’aprenentatges.” Lidia, directora CRAE La Salle.

En l’àmbit dels estudis hem estat al seu costat fins que va superar l’ESO i va poder accedir a un CFGM. Després, hem treballat conjuntament amb l’àrea laboral de la Fundació Comtal perquè pogués accedir a una feina compaginable amb els seus estudis d’administració.

jove estudiant

A la vegada, hem viscut l’adolescència de la Jamila amb tots els seus alts i baixos i amb tot el que aquest període de la vida comporta. Sempre educant-la en els valors de l’esforç i la perseverança per aconseguir els seus somnis.

Quan va fer 18 anys va haver de deixar el recurs del CRAE i va decidir tornar a casa, però passats uns mesos es va adonar que aquell no era el millor camí per a ella.

La Jamila en l’actualitat

La Jamila ara participa en el projecte IMEX de la Fundació Comtal, mitjançant el qual rep el suport que necessita per fer possible els seus reptes de futur.
Des del mes d’octubre viu a la Llar Santa Caterina de la Fundació Comtal amb les seves companyes i l’acompanyament de la seva educadora referent d’emancipació.

jove

En aquest nou camí, la Jamila ha pogut començar una nova formació i ha trobat feina mentre continua creixent en el seu dia a dia.
En el futur li agradaria cursar uns estudis relacionats amb el món de l’estètica i la bellesa, per poder treballar i fer realitat el seu somni de tenir un negoci propi. És per això que s’està formant en l’àmbit de l’administració, on aprèn com funcionen i es gestionen les empreses.

Amb el suport de:

fundació renta logo