FINALITZA EL CURS PERÒ LA NOSTRA TASCA CONTINUA

Finalitzem el curs 20-21 amb la satisfacció d’haver millorat la intervenció amb infants, adolescents i joves i d’haver adaptat els programes per tal de donar resposta als protocols sanitaris i a les necessitats derivades de l’emergència social.

ÀREA SOCIOEDUCATIVA 

En el programa Tria Estudi, on fem acompanyament a l’escolarització, hem creat grups classe bombolla per tal de mantenir els grups estables, i que aquests no coincidissin en l’espai, ni a les entrades ni a les sortides, i hem augmentat les hores d’atenció i reforç per tal que superessin el curs escolar amb garanties d’èxit.

Tot just començar el curs, vam detectar la necessitat urgent de dotar a infants i joves sense recursos de dispositius tecnològics per fer les tasques escolars durant períodes de confinament.

Així que vam llançar una campanya per donar resposta a les necessitats post Covidi vam aconseguir més de 8.000€ per comprar ordinadors, material escolar i material de protecció front la Covid. Alhora vam rebre donacions d’ordinadors i portàtils per part d’empreses i particulars solidaris/es que vam poder donar a més de 7 famílies diferents.

famílies
bretxa digital

Quan va millorar la situació, en el Centre Obert Tria vam poder reprendre les activitats lúdiques-educatives fora de l’entorn habitual per conèixer una mica més la nostra ciutat.
Sortir de la rutina va afavorir sinergies positives dins del grup i amb l’equip educatiu, i va permetre treballar habilitats, valors i competències d’una manera molt més distesa.

ESCOLA SEGONA OPORTUNITATS

El curs no ha estat fàcil per l’alumnat de l’escola però ha finalitzat amb bons resultats gràcies a l’esforç i implicació dels i les joves.
Amb el suport de l’equip educatiu, el jovent ha aconseguit l’actitud i les ganes necessàries per tirar endavant el curs i aconseguir els objectius que es van marcar a inici de curs:

  • El 71% de l’alumnat de l’escola ha finalitzat el seu itinerari formatiu amb èxit.
  • El 90% de l’alumnat continuarà el seu itinerari formatiu fent Educació Secundaria Obligatòria, un PFI o un CGM
  • 7 joves s’han inserit al mon laboral i 6 estan pendents de formalitzar contractes en acabar el procés de pràctiques en el qual es troben.
pràctiques laborals
practiques

Enhorabona a l’alumnat pels resultats obtinguts! Des de la fundació us animem a seguir treballant de valent i us desitgem molts d’èxits en les vostres noves etapes.

Patrocinat per:

ÀREA D’INSERCIÓ SOCIOLABORAL

Amb la finalitat d’incrementar l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat, des del programa Incorpora hem seguit atenent a joves i famílies que es trobaven en situació de desocupació, realitzant el seguiment dels seus itineraris d’inserció.

Al llarg d’aquest curs hem atès a més de 140 persones, d’aquestes hem aconseguit prop de 85 contractacions, i a banda, 25 persones d’altres entitats vinculades al programa, també han aconseguit un contracte laboral gràcies als esforços i a les sinèrgies establertes entre la nostra entitat i les empreses col·laboradores.

A més a més, des del nostre punt d’orientació laboral per al programa Làbora hem realitzat 139 accions individuals d’acollida i 309 entrevistes de seguiment individual. Gràcies a la feina conjunta amb prospecció Làbora, s’ha aconseguit 32 insercions. Les insercions s’han vist afavorides pel treball en col·laboració i sinergia amb el programa Incorpora de la Fundació Comtal

Finalitza el curs però els programes no s’aturen i seguirem treballant per incrementar les oportunitats laborals d’aquelles persones que ho necessiten.

inserció laboral
treball

ÀREA RESIDENCIAL

A les llars de suport a l’autonomia, hem aconseguit que tots els joves aprovin el curs escolar i hem cercat beques i classes de reforç escolar que poguessin beneficiar el seu present i futur acadèmic.

Pel que fa al CRAE La Salle, hem treballat intensament per tal de millorar la salut mental dels 8 infants i adolescents, i durant el curs hem donat resposta a totes les necessitats educatives, afectives i de lleure dels infants i adolescents, buscant aquella proposta que més s’adeqüés a cadascun/a

educació
lleure educatiu

ACCIÓ COMUNITÀRIA

Aquest any hem pogut reprendre les accions comunitàries (seguint els protocols sanitaris) i hem gaudit en el Benet Corner de sessions formatives d’introducció a la jardineria, d‘Artteràpia de la mà d’Animacción, de tallers per posar en practica la sostenibilitat i el reciclatge i d’activitats per conèixer la història del barri, entre altres.
Esperem l’any vinent poder continuar fent barri i que us animeu a conèixer i gaudir de l’espai, que romandrà obert de dilluns a divendres de 10 a 12:30h. Us hi esperem!

artterapia
benet corner

FINALITZA EL CURS PERÒ LA NOSTRA TASCA CONTINUA

Pel proper curs tenim com a repte seguir creixent com equip i continuar innovant en la intervenció de la infància i la joventut, així com millorar el treball en xarxa amb altres agents del voltant per tal que infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat, així com les seves famílies, tinguin oportunitats de futur.

Finalitza el curs però la nostra tasca continua! Gràcies a totes les persones donants i empreses que recolzen la nostra feina i ens ajuden a créixer diariament. I gràcies a l’equip professional de l’entitat ( treballadores, voluntariat, patronat…) per l’esforç i la implicació durant aquest curs excepcional. 

voluntariat

gràcies