UN EXEMPLE D’ÈXIT I RESILIÈNCIA

El cas del Lims, exemple d’èxit i resiliència

Amb motiu del dia Internacional de l’Erradicació de la Pobresa, volem donar a conèixer l’història del Lims, un exemple de superació, èxit i resiliència.

El Lims va abandonar Guinea passant per un procés migratori molt dur  i va arribar a Barcelona sol·licitant d’asil polític.

Va ser al 2019 quan va acudir a la Fundació Comtal per millorar les seves competències a nivell formatiu amb l’objectiu que li obríssim portes per  aconseguir una oportunitat laboral.

Durant dos anys i mig el Lims ha seguit un itinerari d’orientació i acompanyament integral dins del programa Incorpora de la Fundació Comtal, que li ha donat suport per a la millora de les seves competències personals i professionals, formant-se en l’àmbit de la logística i el comerç, i adquirint titulacions i carnets professionals.

Al 2020 va iniciar les seves primeres experiències laborals al país a través de petits contractes de curta durada en el sector de la logística, però va arribar la pandèmia i trobar feina encara es va complicar més.

Durant el confinament es va quedar sense ingressos per poder-se pagar l’habitació on vivia i va veure’s obligat a dormir al carrer.

Recordo que hi havia dies que anar a treballar després d’haver dormit al carrer era molt difícil, anava sense menjar i sense haver descansat gens
Explica el Lims

Tot i les dificultats i el context de precarietat que l’envoltava, dormia al carrer i anava a treballar cada dia rigorosament. Aquest esforç i compromís és el que el va permetre aconseguir retornar al món laboral amb un contracte de llarga durada amb Delicium Petfood.

rsc

Gràcies a Delicium Petfood, una empresa compromesa i conscient amb les realitats difícils dels col·lectius amb els que treballem, el Lims va aconseguir un contracte de treball indefinit on han valorat les ganes, la iniciativa i la gran implicació que cada dia posa en l’acompliment de les seves tasques com a responsable de magatzem.

Avui el Lims ens explica somrient que finalment els seus esforços han valgut la pena, i agraeix l’oportunitat a l’empresa, a la Fundació Comtal i a Incorpora, l’oportunitat i acompanyament ofert.

Des de la Fundació Comtal…

Fomentem la inserció laboral de col·lectius en situació vulnerables, ens ho explica la Natalia, tècnica laboral d’Incorpora.