CONSTRUIM UN GARAGELAB OBERT AL BARRI

 

Apostant ara, més que mai, per l’educació digital, hem donat el tret de sortida al projecte GarageLab per tal de transformar un dels nostres locals en un laboratori de fabricació digital equipat amb materials i recursos tecnològics.

 

Objectiu i metodologia del projecte

El GarageLab és un projecte de formació promogut per la Fundació Orange i Fundació Empieza por Educar dirigit a col·lectius en situació de vulnerabilitat i joves que es troben fora del circuit d’escolarització normalitzada.

L’objectiu principal del programa és augmentar les oportunitats de futur dels joves i potenciar la seva motivació cap a l’aprenentatge, sempre utilitzant les metodologies pròpies del GaratgeLab, que són el Desing Thinking i l’aprenentatge basat en projectes per treure el màxim potencial dels joves.

Aquesta metodologia busca potenciar l’aprenentatge de manera diferent i significativa i persegueix disminuir l’absentisme escolar dels joves, millorar la motivació de l’alumnat i impulsar la millora dels seus resultats acadèmics.

En aquest projecte, l’alumnat posa en pràctica les seves pròpies idees per a atendre qüestions del seu entorn que els preocupen, amb espais per a reflexionar, investigar i generar iniciatives, sentint-se amb la capacitat d’enfrontar nous reptes, tant dins com fora de les aules.

 

Procés de transformació del GarageLab

El procés de transformació del local en aula digital, està sent liderat pels joves del programa Construeix-te de l’Escola de Segona Oportunitat de la Fundació Comtal, qui s’han encarregat d’adequar l’espai.

Primer van netejar, buidar i traslladar tot el material del local que no necessitaven a un altre espai. Un cop el local va quedar buit, el van embellir. Finalment, van treballar en equip per idear la distribució i disseny de l’espai, van fer la compra de tots els materials necessaris, es van encarregar del muntatge del mobiliari nou i el van col·locar al local.

Gràcies al treball dels joves, així ha quedat el GarageLab:

 

Un espai per encarar la lluita contra la bretxa digital

Un espai obert a la comunitat, pensat per fer formació i millorar l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat.