L’ALUMNAT D’E2O SUPERA AMB ÈXIT EL CURS ESCOLAR

L’Àrea de Formació de la Fundació Comtal s’ha convertit aquest any 2019 en una Escola de Segona Oportunitat on oferim a la població jove sense ocupació i/o formació reglada, un model pedagògic original basat en una formació innovadora a través d’itineraris personalitzats,  un reforç en competències bàsiques i laborals, i experiències pràctiques en vinculació amb el món empresarial. Aquest curs ha estat ple de novetats i ple de reptes i, ara que s’acaba el curs, podem dir que ha estat un èxit.

De 26 alumnes que es van inscriure al programa Construeix-te, més del 70% accediran a una formació normalitzada un cop acabat el curs i un 90% han desenvolupat un pla formatiu i/o laboral a mitjà termini. D’altra banda, el 60% ha millorat en les seves competències i l’assistència ha estat d’un 85%.

Són unes xifres espectaculars tenint en compte que molts d’ells eren nouvinguts/des i no sabien parlar la nostra llengua. Tenen nacionalitats molt diferents (Marroc, Senegal, Pakistan o Costa d’Ibor), però tots ells tenien una cosa en comú: ganes d’aprendre, d’estudiar i de formar-se, en definitiva, de llaurar-se un futur.

Al nostre Programa de Formació i Inserció de comerç i hoteleria hem format un total de 40 alumnes i un 70% d’aquests joves han finalitzat la seva acció formativa amb èxit. Quina alegria i quin orgull!

El camí per superar el curs no ha estat fàcil per cap jove. Van començar la formació amb molts dubtes, pors, inseguretats, frustracions i poques expectatives. Havien deixat els estudis per diferents circumstàncies personals i no tenien possibilitat d’accedir al mercat laboral. Per aquest motiu van decidir començar el PFI.

A mesura que anava avançant el curs, i gràcies al suport dels educadors i talleristes de la Fundació Comtal, l’alumnat va començar a guanyar confiança, i finalment, amb perseverança, i molt esforç, van aconseguir els seus objectius:

El 50% de l’alumnat del PFI ha decidit retornar al sistema educatiu, l’assistència dels joves que han finalitzat l’acció formativa ha estat d’un 95% i un 20% s’insereixen laboralment.

És el cas de la Carla, que va començar a fer les pràctiques del PFI de cuina al maig a l’Hotel Catalonia- Plaça Espanya i començarà a treballar oficialment a l’agost, o de la Maria que es troba a l’Icebarcelona, un dels bars més originals de Barcelona on es treballa sota zero. El restaurant Flamant, el supermercat Consum, el grup Revisa o la Fundació Roure són algunes de les empreses i entitats que han apostat pels nostres joves i on ara fan practiques.

En referència als alumnes/as de la UEC, durant el curs 2018-2019 han passat un total de 18 alumnes i el 62% ha superat l’acció formativa. Més del 50% ha mantingut una assistència regular durant el curs. D’altra banda, un 40% del grup de joves continuaran estudiant el curs que ve.

Tots i totes són exemples clars de superació, exemples que ens fa veure que amb acompanyament, actitud i ganes, tots i totes podem aconseguir els nostres somnis i reptes de futur.

Gràcies a l’equip de la Fundació Comtal i a totes les entitats, escoles, associacions, voluntaris, amics i amigues, empreses,  hotels i restaurants que han fet dels nostres joves, uns professionals i que han posat el seu granet de sorra per poder reescriure el futur de tots ells i elles.