JUNTS, ARRIBEM MÉS LLUNY. FORMACIÓ PER A LA INCLUSIÓ

Amb la intenció d’ajudar a joves amb pocs recursos a orientar-se en el món professional i ampliar els programes formatius ja existents, el passat mes d’abril, la Fundació Comtal i la Fundació Roure van tornar a sumar.

A través d’una aposta formativa conjunta amb segell solidari i comunitari, estem fent possible que els joves del Construeix-te s’integrin en un projecte real com és el de la Bugaderia Solidària, incidint en la seva futura inserció laboral.

Impulsat des del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de la mà de la Fundació Comtal, el Construeix-te ajuda a joves d’entre 16 i 21 anys amb pocs estudis, desorientació i moltes vegades nouvinguts, i pretén donar-los una motivació per a formar-se i apropar-se al món laboral. Es tracta d’oferir-los una experiència real i concreta d’aprenentatge, a través d’un únic procés que inclou la formació en competències tècniques, l’orientació professional i la prestació d’un servei a la comunitat.

Per la seva part, la Bugaderia Solidària s’impulsa des de la Fundació Roure i és un programa destinat a persones en situació de fragilitat social, així com a joves i adults de diferents serveis que hi ha dins la mateixa organització. Compta també amb la participació d’empreses privades i entitats que necessiten servei de bugaderia i aposten per una opció social i econòmicament sostenible.

Amb la intenció de que els joves s’iniciïn en el món professional i integrin els valors del treball i l’esforç, els joves participants al projecte Bugaderia Solidària estaran durant tres mesos, d’abril a juny, formant-se en l’ofici de bugader de forma totalment pràctica, i sota la supervisió d’un professor i un educador, participant activament de tot el procés de bugada, que inclou: la recepció de la roba, la classificació d’aquesta, el rentat, l’eixugat, el planxat, el plegat i l’empaquetament. A més a més de rebre classes en competències complementàries com ara tècniques d’iniciació a les TIC o processos de recerca de feina.

Les últimes setmanes del projecte estaran destinades a fer un servei a la comunitat, en el que els joves posaran en pràctica els seus coneixements per prestar un servei gratuït a associacions, organitzacions socials, escoles, entitats públiques o privades que ho necessitin.