AFAVORIM L’ACCÉS AL MERCAT LABORAL

A la Fundació Comtal facilitem l’accés al mercat laboral a joves i persones adultes en situació de vulnerabilitat social i amb manca de competències clau per la feina a través del programa Incorpora de la Fundació Bancària “la Caixa”, el programa Làbora de l’Ajuntament de Barcelona i el programa Singulars del SOC. I ho fem a partir d’un acompanyament personalitzat, estructurat al voltant del projecte professional de cada jove i la millora de la seva ocupabilitat.

Durant l’any 2018-2019, hem aconseguit que més de 238 persones trobin feina i hem treballat intensament per oferir la millor formació a través de tutories, tallers de millora de competències, orientació professional i suport continuat a 353 persones per potenciar els seus recursos i millorar la seva ocupació.

És el cas de l ‘Esther.

L’Esther no ha tingut una vida fàcil. Va passar la seva adolescència immersa en una situació familiar complicada i a l’escola va ser víctima de bullying, fets que van afectar la seva estabilitat emocional per complet. Als 16 anys, va decidir deixar l’ESO, per centrar-se en la gestió de les seves emocions. A l’institut no es sentia acompanyada, escoltada ni atesa.

Poc temps després, va poder reprendre el seu itinerari formatiu a la Fundació Comtal, fent un PFI d’hoteleria i serveis de restauració.

“Siempre me gustó la cocina y cuando pude me inscribí para realizar un PFI de cocina en la Fundació Comtal, dónde encontré un equipo profesional que me escuchó y que no me juzgó y eso me ayudó a confiar y a desarrollar seguridad en mi misma
Esther Jou

Un any després, amb el seu curs de PFI d’hostaleria a la butxaca, va començar un itinerari d’orientació laboral a l’àrea d’inserció laboral de l’entitat.
Actualment, i gràcies al suport de NouCims està fent un grau mitjà de cuina i gastronomia a l’Escola Superior d’Hostaleria a Barcelona-ESHOB.

Enhorabona a aquells i aquelles joves que com l’Esther,  s’estan formant, any rere any, per aconseguir accedir al món laboral amb garanties d’èxit i construir-se un bon futur.
Joves que són, que sou, la peça clau per al futur de la societat!