TREBALLEM LES EMOCIONS FENT MUSICOTERAPIA

A la Fundació Comtal acompanyem als infants perquè puguin realitzar un procés personal, educatiu i de socialització plural, flexible i capaç de produir models d’integració inclusius i de convivència positiva.

Des d’aquesta perspectiva aquest any, el grup de petits i petites del Centre Obert Tria, està participant en un projecte de musicoteràpia.

Mitjançant la música potenciem la comunicació dels infants d’entre 6 i 8 anys i la seva capacitat de verbalitzar que els passa i com són les seves vivències vinculades a l’entorn de la forma més lúdica possible.

En el projecte de musicoteràpia, fomentem l’autoconeixement gràcies a un abordatge terapèutic d’aspectes lligats al desenvolupament psicoemocional dels infants: identificació, comprensió i canalitzacions de les emocions.

També incidim positivament en les necessitats de relació, el respecte i millorem la cohesió i els vincles dels i les més petites, afavorint la seva socialització.

A les sessions els infants prenen contacte amb instruments musicals i participen en dinàmiques a través de cançons, jocs, improvisacions i reflexions verbals, per treballar aspectes com la discriminació, la concentració o el llenguatge.

L’expertesa del i les terapeutes de Musicoteràpia BCN, ens dóna eines i nou coneixement per millorar en les metodologies de la intervenció socioeducativa.