REESCRIVIM EL FUTUR DE L’ABDUL

La crisi econòmica i social actual està provocant que els ingressos de moltes famílies i joves es vegin reduïts i aparegui dificultats per assumir despeses associades a l’escolarització i formació.

Pel que fa la taxa d’abandonament prematurament, almenys un 31% dels infants atesos per més de 30 entitats catalanes abandona l’escola de forma prematura, dada que gairebé doblaria la taxa d’abandonament prematur a Catalunya que és del 17% (INDESCAT, 2021).

L’alumnat que es queda en el camí són sobretot joves d’origen migrat i/o procedents de famílies en situació de vulnerabilitat.

Davant d’aquesta situació, des de la Fundació Comtal treballem per combatre l’abandonament escolar prematur i les seves conseqüències, oferint projectes educatius de segona oportunitat i de reforç escolar.  També garantim el dret a l’educació i ajudem a becar joves.

jove

Beques per un futur digne

A més a més, gràcies a la Fundació Nous Cims, la Fundació Maite Iglesias Baciana, la Fundació Sandra Salgado i la Fundació Espavila amb les que col·laborem, alumnes de l’Escola de Segona Oportunitat de la Fundació Comtal amb dificultats d’accés a l’educació compten amb beques formatives perquè puguin realitzar els estudis postobligatoris que desitgin.

Gràcies a aquesta col·laboració, l’any passat 29 joves es van beneficiar d’una beca per continuar estudiant.

Mentre les fundacions mencionades cobreixen els costos econòmics, nosaltres seguim acompanyant la trajectòria educativa, personal i laboral de l’alumnat i els orientem  mitjançant tutories perquè puguin fer possible els seus reptes de futur.

Un dels joves beneficiats per la beca del programa ZING de la Fundació Nous Cims és l’Abdul. Té 18 anys i actualment està estudiant un grau mitjà de comerç i cuina. També treballa en el Bar del Convent de Sant Agustí, un treball que va aconseguir  amb el suport de l’àrea laboral de la Fundació Comtal. Prèviament, va estudiar en el programa Construeix-te, i en el PFI d’Hosteleria, cuina i serveis de restauració de l’Escola de Segona Oportunitat, i en un futur li agradaria seguir estudiant per ser cuiner, el seu gran somni.[/vc_column_text]

En el dia Internacional de l’educació, recordem que l’educació és un servei públic essencial, i un dels instruments més potents que avui tenim per contenir l’augment de les desigualtats entre les generacions més joves. Cal posar-la en relleu i dedicar-li més recursos.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

Fes possible el dret a l’educació

  • Fes voluntariat. Informa’t aquí.
  • Fes un donatiu aquí.