PARTICIPEM A LA V TROBADA D’E2O!

La V Trobada Nacional d’Escoles de Segona Oportunitat, organitzada per l’Associació Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat, Fundació El Llindar, Fundació Adsis, Fundació Comtal, Fundació Gentis, Fundació Marianao i Salesians Sant Jordi,  s’ha realitzat aquest any amb ponències, testimonis i taules rodones, en directe des de Torre Barrina per parlar d’innovació educativa i de solucions contra l’abandonament prematur i l’atur juvenil.

La secretària general de Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Núria Cuenca, va reconèixer que les xifres d’abandonament escolar prematurs, que actualment és del 16% (530.000 joves), “Són un “fracàs” del sistema i cal arreglar-les mitjançant itineraris personalitzats com els que ofereixen les E2O. No podem deixar ningú enrere”.

Núria Cuenca

En la trobada s’ha recalcat que una manera de revertir la situació contra l’abandonament prematur, segons va explicar Begonya Gasch, vicepresidenta de l’Associació Espanyola d’E2O, passa per “reconèixer el model de les E2O, garantir la seva estabilitat financera i ser complementàries en el mapa educatiu de país“.

Un dels moments més emotius de la trobada, va començar amb una declaració dels representants dels joves de les E2O que van manifestar: “No som només un número. Som 7.900 històries, contextos, somnis i metes. Gràcies a les E2O hem pogut eliminar barreres. Et donen la força per fer realitat el que et proposis i tenir les eines i la motivació per aconseguir-ho. En les E2O trobem un espai on no ens jutgen, ens recolzen”

En la trobada va participar com a moderadora de la taula “Què aporta el model E2O” la nostra directora, Marta Galligó i també vam donar veu a uns dels joves de l’Escola de Segona Oportunitat de la Fundació Comtal, Mourad Ettaouy, qui va explicar la seva experiència vital i va llançar un missatge d’esperança i suport als joves: “No dejéis de estudiar y de seguir adelante”

A la jornada van assistir administracions públiques, entitats socials i educatives, universitats i empreses, que van reconèixer i agrair el paper que estan jugant les Escoles de Segona Oportunitat en relació a la situació de la joventut més vulnerable, i que van coincidir en una mateixa idea: Apostar per les E2O i que deixin de ser una prova pilot.