FORMEM PART DE LES ESCOLES DE 2ª OPORTUNITAT

Tot va començar a principis de curs quan vam decidir donar un pas endavant com a Fundació cap a l’Escola de Segona Oportunitat (E2O). Sabíem que no seria fàcil, però estàvem convençuts que era el camí a seguir. I no ens equivocàvem.

I què és l’E2O? -Us preguntareu- Doncs és un nou model d’escola que va néixer a Marsella al 1996 amb l’objectiu que joves que han abandonat el sistema educatiu, reprenguin els seus estudis. Actualment té  46 seus i més de 15.000 estudiants.

El passat 16 d´abril vam assistir a les jornades de l’Associació Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat a Bilbao, en el marc de les quals es va celebrar també la trobada europea. Era el primer cop que assistíem com a socis candidats i ens va impressionar tot el que vam veure i tot el que s’està aconseguint.

L’Associació Espanyola està  adquirint una gran importància com a veu dels joves que estan rebent formació en clau de noves oportunitats, treballant les seves capacitats transversals i fent que siguin protagonistes del seu propi itinerari individual amb una participació activa dins de l’assemblea.

Estem molt il·lusionats/des d´haver iniciat aquest camí I d´haver pogut veure en primera persona les experiències d´entitats , que com la nostra, creuen en que qualsevol jove té habilitats i capacitats per poder reescriure el seu futur.

Continuem fent camí. Continuem #ReescrivintFutur