INAUGUREM CUINA A LA FUNDACIÓ COMTAL

Ahir es va fer realitat un somni. Vam celebrar la inauguració de la nova cuina de la Fundació Comtal al local de Sant Pere Mitjà, 81. La nova cuina, o la cuina perfecta, neix de la necessitat d’impulsar el programa de formació en hoteleria que oferim als joves en risc d’exclusió perquè tinguin una nova oportunitat de futur, reprenguin els estudis i obtinguin la capacitació necessària per trobar feina.

El programa va començar fa 3 anys com a resposta a la pròpia demanda dels joves que venien amb la inquietud inicial de formar-se en aquesta especialitat. Durant tot aquest temps hem format 38 joves i hem aconseguit donar-los les eines necessàries perquè puguin millorar la seva situació. Però per desenvolupar el programa amb la màxima qualitat i atendre tots els joves interessats, necessitàvem ampliar i millorar les instal·lacions de la cuina.

A dia d’avui són molts els joves que volen fer aquesta formació i nosaltres volem estar a l’alçada de les seves necessitats per continuar oferint un programa personalitzat, de qualitat i amb garanties. Per això aquest any fem una aposta ambiciosa: una cuina professional dins de les nostres instal·lacions o, com ens agrada dir-li: “La cuina perfecta”.

Perfecta perquè, recepta a recepta, pas a pas, els joves podran cuinar el seu somni de futur i adonar-se de tot el que són capaços d’aconseguir.

Fins ara, els joves feien les formacions i tallers en espais externs llogats o cedits per altres entitats, però aquests estaven quedant petits i resultaven poc efectius per tirar endavant el projecte amb l’eficiència necessària.

Aquesta nova cuina permet acollir als alumnes del PFI i reubicar altres projectes que desenvolupem a la Fundació Comtal, com ara els joves del projecte Construeix-te, que poden fer allà les pràctiques de cuina, els joves de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC Comtal), que cuinen el seu propi menú de migdia 2 cops a la setmana i les mares de l’espai familiar, que treballen hàbits saludables als tallers de cuina. És també un espai de treball transversal on els professionals del sector poden compartir amb els joves les seves experiències, les seves maneres de fer, sent així un pont entre la formació i el món laboral.

Aquesta cuina és el fruit també de molts esforços. Per això volem agrair, en primer lloc als nostres joves, que ens permetin acompanyar-los en el seu procés vital. També als nostres professionals que són els que caminen al seu costat. A la La Salle Catalunya per ajudar-nos en el procés de finançament de la reforma de l´espai. A les empreses que recolzen als joves en la, per molts, primera experiència de pràctiques laborals. A les administracions que amb el finançament dels projectes fan possible que puguem seguir treballant dia a dia, especialment a la Fundació Barcelona Formació Professional i a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. A les fundacions privades que ens recolzen econòmicament i bequen als joves per reescriure el seu futur, com la Fundació Nous Cims, la Fundació Maite Iglesias Baciana i la Fundació Almayuda. A empreses com Cementos Molins a través del seu suport amb línies d’RSC, també a la Fundació Roviralta i a Caixabanc per col·laborar econòmicament amb el finançament de la cuina.

Gràcies a la implicació de tots podem transformar vides!