ENS MOVEM PER LA INSERCIÓ. AIXÍ, TOTS HI GUANYEM

Fem un balanç positiu del Servei que fa possible la inserció social i laboral de persones amb dificultats a través del programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”.

Hem aconseguit, durant l’any 2016, que més de 55 persones trobin feina i hem treballat intensament per oferir la millor formació a través de tutories, tallers de millora de competències, coaching professional i suport continuat a 140 persones per potenciar els seus recursos i millorar la seva ocupació.

El programa Incorpora fa possible l’ocupabilitat d’aquestes persones i posa les eines necessàries perquè les empreses puguin contractar-les de forma responsable, mentre l’equip d’insertors facilita la cobertura de vacants a l’empresa en funció de les necessitats, i acompanya tant a l’empresa com als joves durant el període d’adaptació al lloc de treball.

Com ho fem possible?

  • Impliquem activament el teixit empresarial del territori per garantir als joves un accés al mercat laboral amb èxit. Tot això, ho fem juntament amb el servei d’intermediació laboral entre els joves i les empreses que col·laboren amb el projecte d’Inserció- Prospecció adherit a la Xarxa d’Inserció Laboral que desenvolupa el programa Incorpora de l’Obra Social La Caixa.
  • Dissenyem amb l’usari l’itinerari d’inserció més adient a les seves característiques i ens coordinem amb els recursos interns i externs per garantir l’èxit del procés. Aquesta metodologia es porta a terme principalment per mitjà de la tutoria individualitzada, on s’analitzen els factors d’ocupabilitat de la persona i es determinen els objectius, les accions i les estratègies.
  • Activem els mecanismes necessaris pel desenvolupament professional i posem a l’abast les eines i els materials imprescindibles: tenir un bon currículum, així com poder accedir a les ofertes i formacions ocupacionals a l’espai de recerca.
  • Impulsem tallers grupals de millora competencial especialitzats en els sectors de l’hoteleria i el comerç: els Connecta’t.
  • Fem formació en empreses per mitjà de convenis de pràctiques.
  • Fem la intervenció laboral necessària per facilitar la contractació dels participants a l’empresa.
  • Els adrecem a d’altres entitats del barri que poden ajudar a satisfer altres necessitats vinculades (accés a l’habitatge, atenció social d’urgències, etc)

A la Fundació Comtal ho donem tot per ajudar els joves que es troben en situació de vulnerabilitat a trobar feina i incorporar-se al mercat de treball. I ho fem gràcies a la implicació del programa Incorpora i del teixit empresarial.

Així, tots hi guanyem.