TENIM COSES A DIR. PROPOSTES DE MILLORA

TENIM COSES A DIR. Els i les infants del Casc Antic proposen.

Aquest és un altre projecte comunitari que neix gràcies al suport del districte de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona per a que infants i joves d’entitats i escoles del Casc Antic puguin reflexionar sobre l’entorn on conviuen, s’impliquin en el procés de transformació del barri i proposin accions de millora per als diferents espais públics; places, carrers, jardins, etc.

Per fer realitat el projecte hem comptat amb la participació i la implicació de més de 190 infants i adolescents de la Fundació Comtal i La Salle Comtal.
Per saber quines millores proposarien en diferents espais públics, vam organitzar unes dinàmiques on vam prendre l’eix en com viuen i veuen el barri aquest infant i joves i què volien canviar. Així doncs, van analitzar les problemàtiques i mancances del districte i van posar en comú millores per aconseguir espais al barri integradors, positius i sostenibles.

RESUM DE LES PROPOTES:

  1. Infants i joves, conscienciats amb la sostenibilitat mediambiental en clau de present i futur, volen un barri net i sostenible. Reclamen no només contenidors de reciclatge sinó també papereres de reciclatge a la ciutat.
  2. Infants i joves volen tenir espais oberts al barri on poder practicar esport i gaudir dels seus beneficis físics i psicològics. Per aquest motiu, demanen maquines per fer exercici a l’aire lliure i un Skate Park.
  3. La joventut troba a faltar una zona on poder seure, reunir-se, relaxar-se, desconnectar, sociabilitzar i estar tranquils i tranquil·les. I proposen col·locar en les places, bancs amb els quals puguin interactuar en grup, veient-se les cares.
  4. La infància reclama més espais de joc al barri
  5. Tant petits/es com grans volen espais verds a la ciutat i més fonts per poder beure aigua quan estan d’esbarjo al carrer.

Després de recollir totes les propostes, el 10 de març, vam presentar-les davant del regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, qui va poder recollir totes les peticions i valorar la seva posada en marxa.

Amb aquesta iniciativa hem aconseguit, per una banda, que infants i joves es comprometin i s’impliqui en el procés de transformació i millora de l’entorn on (con)viuen. I d’altra banda, hem donat veu i reconeixement a les aportacions d’infants i joves amb el mateix valor i pes que l’opinió de la resta de ciutadans i ciutadanes.

Junts i juntes fem barri!