INTERCANVIEM CARTES AMB GENT GRAN DEL BARRI

Conscients de l’impacte i beneficis dels programes Intergeneracionals, hem posat en marxa un Projecte d’intercanvi de correspondència entre l’alumnat de l’Escola de Segona Oportunitat (E2O) i persones grans del barri.

El passat mes de gener, vam donar tret de sortida al projecte, on participen 14 persones grans del Centre de Dia de la Fundació Roure i participants del Projecte d’Acompanyament i Prevenció de la Solitud Casals Municipals de Gent Gran de Ciutat Vella, i 23 joves d’E2O.
Durant el pròxims 5 mesos joves i persones grans, estaran compartint experiències, històries i aprenentatges a través d’intercanvis de cartes i vídeos de presentació.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és donar resposta a la necessitat i carències que moltes persones grans del barri tenen i estan vivint (aïllament, por a la Covid, soledat, increment índex depressions, etc), i apropar a la joventut a la realitat de l’envelliment.

clase

Un mes després d’engegar el projecte, les educadores de l’E2O ja perceben una millora en les competències lingüístiques, les relacions socials,  l’empatia, l’autoestima i la confiança dels i les joves que participen en l’intercanvi de correspondència.

Participar en projectes d’intercanvi intergeneracional comporta canvis positius en les percepcions i actituds cap a la gent gran. Els fa guanyar empatia cap a ells, saber més sobre l’envelliment i sobre la realitat que viu la gent gran a les residències. També els fa créixer l’autoestima i noten millores en el desenvolupament acadèmic i les relacions socials”
Alejandra Pineda, coordinadora de l’Escola de Segona Oportunitat.

Paral·lelament, les persones grans del barri es troben agraïdes i motivades amb el projecte i expliquen que gràcies a aquesta iniciativa es troben més entretingudes, realitzades i acompanyades.
Ho expliquem a Betevé

El projecte ha finalitzat amb una trobada intergeneracional a l’espai comunitari Benet Corner on joves i persones grans, que s’han estat intercanviant cartes durant mesos, s’han pogut conèixer de manera presencial. Una experiència enriquidora i molt gratificant per ambdós col·lectius que podeu veure a Betevé.

projecte intergeneracional