GUANYADORS DEL PREMI VOLUNTARIAT I DE CIVISME

Estem profundament emocionats i agraïts.

Ahir vam rebre el 1r Premi Jaume Ciurana a accions cíviques juvenils en la modalitat “en favor de les persones”, i que reconeix l’esforç i la implicació dels joves voluntaris de l’Escola Solc en el projecte Celebrem la solidaritat impulsat per la campanya de Nadal. El director de l’Escola Solc, el Ramon Breu, i la directora de la Fundació Comtal, l’Ana Marín, van rebre el premi lliurat per l’Honorable senyora Neus Munté, Vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya i consellera de Benestar Social i Família, i el Sr. Ramon Terrassa, director general d’Acció Cívica i Comunitària.

Aquests premis promouen el civisme en la societat catalana des de diversos àmbits d’actuació, i inclouen els Premis Civisme als Mitjans de Comunicació i el Premi Serrat i Moret per a obres i treballs sobre civisme en llengua catalanaEn aquesta edició i en les diferents modalitats els guanyadors han estat: la revista Estris de la Fundació Pere Tarrés, el programa Latituds de TV3, el programa radiofònic Sants3Ràdio, la web 365batecs de l’Obra Social Sant Joan de Déu i les obres  “Justícia ciutadana. Per una justícia catalana”, “1 minut, un obstacle. Tots som vianants” i “Lluitem contra la pobresa”. En els Premis Jaume Ciurana a favor de les persones, el 2n premi ha estat per “Volintergeneration. Trencant barreres entre generacions i cultures”, de l’Associació la Rotllana.

També vam rebre el Premi Voluntariat 2015, dotat amb 10.000 €, per impulsar un pla que millori la participació de les persones voluntàries a l’entitat al llarg de l’any 2016. Els membres del jurat del Premi Voluntariat, format pel director general d’Acció Cívica i Comunitària, Sr. Ramon Terrassa, que el presideix, la Sra. Maria Assumpció Vilà, Síndica de Barcelona i la Sra. Gemma Bonet, periodista, es van reunir el passat 15 de juny i després de valorar i puntuar els projectes presentats (29 en total), van acordar que el projecte guanyador era “Em sento bé, com a casa”, presentat per la Fundació Comtal. Gràcies al reconeixement podrem crear i dinamitzar un espai web que fomenti la participació activa de les persones voluntàries de l’entitat.

L’acte de lliurament de Premis que atorga cada any la direcció general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya s’ha realitzat el dia 1 de juliol a la tarda, al Born Centre Cultural i ha estat presidit per l’Honorable senyora Neus Munté, Vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya i consellera de Benestar Social i Família.

Felicitats a tots els guanyadors! No us perdeu l’àlbum de fotos de l’acte.

A mi m’ha agradat molt tenir la oportunitat d’ajudar la gent de la Fundació Comtal ja que trobo que està molt bé perquè nosaltres vivim en una societat amb tota classe de luxes i mentrestant hi ha nens que no tenen ni una joguina. D’altra banda, la monitora ens ha tractat molt bé. Jo, sense dubte, tornaria a col·laborar perquè si en un futur em passés alguna cosa per la qual jo necessités aquesta ajuda, desitjaria que me la donessin.

Eric, voluntari Escola Solc