ENS CONNECTEM AL MERCAT LABORAL

Dins del treball d’orientació que estem realitzant amb joves de 16 a 29 anys, cada dimarts oferim un espai per conèixer el mercat laboral dins del “CONNECTA’T A L’EMPRESA”.

Per això, el passat 10 d’octubre vam tenir el plaer de visitar l’empresa COSHOP, la major plataforma de dissenyadors i marques de moda sostenibles de Barcelona.

Durant dues hores vam estar gaudint d’informació sobre l’empresa, del perfil que es requereix per treballar com a dependent/a, i de l’explicació sobre quina és la logística interna. La Núria, la responsable de totes les botigues, va ser l’encarregada de liderar la sessió.

Després de l’explicació teòrica, els i les joves van tenir la oportunitat de participar d’una pràctica i vestir als maniquins de la botiga. D’aquesta forma van viure en primera persona una de les funcions que realitzen dia a dia les treballadores de l’empresa.

També van poder explotar la creativitat i les competències en comunicació exposant i venent el producte que havien vestit als maniquins durant la pràctica.

Per als i les joves que atenem, aquesta experiència va significar un apropament a la realitat laboral i va servir per  fer-se visibles durant una estona als ulls de professionals del sector.

Si no fos mitjançant aquestes visites al sector productiu, potser alguns dels nostres joves no tindrien la possibilitat que els valoressin per les seves competències, més enllà del seu currículum formatiu.