EL BAR SOCIAL QUE MIRA MÉS ENLLÀ

Amb motiu de promoure el treball de joves en situació vulnerable, reduir les desigualtats, i donar continuïtat a la integració social i laboral de l’alumnat de l’Escola de Segona Oportunitat de la Fundació Comtal, i d’altres programes de formació i inserció de l’entitat, hem obert el Bar del Convent dintre del circuit del propi Centre Cívic Convent Sant Agustí, un espai emblemàtic amb un munt d’activitats socials, culturals i d’àmbit digital.

Bar Convent

És un projecte que hem fet possible gràcies l’empresa d’inserció Sant Pere Food Services, formada per tres entitats amb vocació de servir:

  • Fundació Comtal, organització no lucrativa que treballem des de l’any 1994 a Ciutat Vella perquè els infants, adolescents, i joves en situació de vulnerabilitat tinguin oportunitats de futur.
  • Revisa, organització dedicada als serveis de càtering des d’una perspectiva saludable, sostenible i social.
  • La institució La Salle, entitat educativa arrelada al barri des de fa més de 140 anys.

Us hi esprem amb moltes ganes i il·lusió!😊

Veure la carta del Bar del Convent

Segueix-nos a Instagram

Històries que creuen fronteres

L’Amine, va arribar a Barcelona a l’agost de l’any passat des de Uchda (Marroc) passant per diverses ciutats espanyoles i per un viatge migratori ple de dificultats, pors i angoixa. Un viatge que ha canviat i marcat la seva vida i personalitat.

En arribar a Barcelona va entrar en un pis de menors fins a complir la majoria d’edat. És llavors quan va ser derivat a un pis tutelat de promoció a l’autonomia. Pocs mesos després va entrar a viure en un pis compartit.

Des d’aquests recursos li van parlar de la Fundació Comtal i la formació que oferim a la nostra Escola de Segona Oportunitat.

Durant el curs passat va participar en el programa Construeix-te, que va finalitzar amb molts bons resultats.

De la mà de les seves tutores i de la resta de l’equip educatiu del centre, l’Amine ha pogut treballar habilitat socioemocionals, posant el focus en l’autoconeixement, l’autoestima i la motivació. Al llarg d’aquest procés, el jove ha descobert la seva vocació cap al sector de l’Hosteleria.

Fundació ComtalAra està estudiant un PFI d’Auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restauració, també a la nostra escola, i està molt satisfet amb la formació i acompanyament ofert.
En veure el seu itinerari d’èxit i superació personal, així com el seu potencial i talent, el passat mes d’octubre l’empresa d’inserció Sant Pere Food Services no va dubtar a oferir-li una oportunitat laboral en el Bar del Convent de Sant Agustí.

Estoy muy agradecido de la oportunidad académica y laboral que me han dado. Gracias a la Escuela de Segunda Oportunidad  y al Bar del Convent, he conseguido un trabajo que me aporta experiencia en el sector y me ayuda a desarrollar mis competencias profesionales
Expressa l’Amine emocionat.

L’aprovació del Reial Decret 903/2021 que reforma el Reglament 557/2011 de la Llei d’Estrangeria, va fer que quan el jove va arribar a Espanya sent menor, disposes de permís de residència i treball. Gràcies al contracte laboral amb el Bar podrà renovar el permís de treball sense traves.