CAMINEM, COMPARTIM, CREIXEM

L’Àgora 2016, que es va celebrar el passat dissabte 19 de novembre amb el lema “Caminem, compartim, creixem” a La Salle Congrés, va tenir novament una gran acollida entre la comunitat lasal·liana. Hi van participar 170 educadors i educadores!

Es van organitzar tres speak corners per tractar temes vinculats al compromís social, el tràfic de persones i el drama que pateixen els immigrants quan arriben a Europa.

El Ferran Rofin, advocat del Servei d’Assessorament Jurídic de la Fundació Comtal va parlar d’immigració i de refugiats i va posar l’accent en les contradiccions de la llei d’estrangeria. I va aclarir la confusió que generen els termes irregular i il·legal, tot il·lustrant el drama dels refugiats en xifres: Avui hi ha més de 60 milions de refugiats al món, que en teoria tenen reconegut el dret d’asil, però “mentre aquest cap de setmana van morir 365 persones intentant creuar el Mediterrani, la nostra resposta és posar tanques”. La pregunta més provocativa del taller va ser “què passaria si morissin 365 persones a la Plaça Catalunya?”.

ferran-agora

Els companys de SICAR van parlar sobre tràfic de persones, i el conseller de cultura Santi Vila sobre compromís social des de l’àmbit polític.

cxnf5vpweaakuld

SEGUIM CAMINANT, COMPARTINT, CREIXENT!