UNIVERSITAT POLITÈCNICA DEL CARRER

L’única Universitat que t’assegura un lloc fix al carrer, sense entrevistes ni oportunitats, amb 500.000 portes tancades i, per descomptat, sense futur.

La Universitat Politècnica de Carrer es va presentar al Saló de l’Ensenyament, amb la resta d’universitats, per donar a conèixer els seus cursos, màsters i graus superiors.

L’oferta és àmplia.

S’ofereix des d’un Grau Superior en Ciències de no fer res, un Grau superior en emigrar i no poder tornar mai més, fins a un Màster en treballar sense papers o un Màster en amagar-se en camions per creuar fronteres. Aquest inclou una formació pràctica i física on es posen a prova les habilitats per amagar-se i no ser descobert durant més de 10.000 Km, preparació per aguantar la deshidratació i la falta d’oxigen.

D’altres Màsters  aprofundeixen en la Gestió i administració de viure amb 100 euros al mes, o en les Relacions a la cua de l’atur, per facilitar les relacions i l’intercanvi d’experiències internacionals, així com el coneixement per pagar el lloguer, comprar menjar i fer-se càrrec de les factures sense pràcticament recursos.

També hi ha cursos semestrals d’Especialització en pasteres i altres embarcacions marítimes.

Aquesta estranya Universitat vol denunciar la manca d’oportunitats dels infants i joves que viuen en situació de pobresa a les nostres ciutats .

Per a molts d’ells, la única sortida que tenen és estudiar a la Universitat Politècnica del Carrer.

El 80% dels nens que neixen en la pobresa, continuaran sent pobres quan siguin adults. És la crua realitat amb la qual ens trobem diàriament a la Fundació Comtal.

Des de l’esclat de la crisi econòmica, el risc de pobresa s’ha incrementat per al conjunt de la població, però ho ha fet de forma més accentuada entre la població jove. En 2014, el risc de pobresa juvenil es va situar en un 26,8%, un percentatge que el 2007 se situava en un 11,2%. Entre els majors de 29 anys, el risc de pobresa és del 17,8%. Segons l’IDESCAT, el 4t trimestre de 2016, l’atur afecta més clarament als joves sense estudis postobligatoris (38,4%) i als més joves (52,6% ≤20 anys) i lleugerament més als nois (25,4 %) i als estrangers (30,3%).

El col·lectiu de joves en atur, sense estudis i en gran part d’origen estranger, es correspon amb el dels joves que acompanyem, orientem i formem a la Fundació Comtal perquè surtin de la Universitat Politècnica de Carrer.

Els ajudes a sortir? Fes clic al banner i ajuda’ls a reescriure el seu futur!