COMPETÈNCIES CLAU, DES DE L’EXPERIÈNCIA I EL GRUP

El “Connecta’t a l’empresa” que cada dimecres fem per acompanyar un grup de 15 joves d’entre 16 i 19 anys en el seu itinerari d’orientació i inserció laboral ha comptat aquesta setmana amb una col·laboració especial.

Tres voluntaris de CaixaBank especialistes en RRHH, en el marc de la seva Social Week, han vingut a dinamitzar una de les sessions del curs en clau d’assessment center, i a treballar amb els joves els requeriments de les empreses entorn els processos de selecció de feina.

Durant dues hores, amb una participació exitosa per part dels joves i a partir de dinàmiques com la del role playing, hem pogut desenvolupar i millorar les competències del treball en equip i la comunicació, ja que molts d’ells tenen dificultats a l’hora d’expressar-se en públic, presentar-se i relacionar-se entre ells.

Una de les voluntàries, aprofitant els seus coneixements com a directora de RRHH i coaching, ha ajudat dos dels joves que estan en procés de cerca de feina a millorar les seves competències i habilitats per afrontar una entrevista, fent una simulació personalitzada.

Comptar amb l’expertesa de persones solidàries com la Ruth, el Marià i l’Àngel ha estat un privilegi. Gràcies per la vostra implicació, suport i confiança. Junts sumem per millorar l’ocupabilitat dels joves amb dificultats d’inserció laboral de manera autònoma.

Pels joves amb poca qualificació, sense experiència laboral, i que encara no han realitzat una entrevista de selecció, el taller els ha aportat eines i habilitats per enfrontar-se a aquests processos per primera vegada. I per aclarir el significat d’algunes competències: la polivalència, ser resolutiu, etc.

Pels joves amb graduat escolar, estudis de grau mig o formació professional i experiència professional encara que de curta durada, el taller els ha servit per definir el seu objectiu professional.

Continuem apropant la realitat laboral actual als joves a través de propostes de valor i vivencials. Així aprenen quins són els sectors professionals emergents, els requeriments que demanen les empreses, les tècniques de selecció de personal i les competències clau,i prenen consciència des de l’experiència i el grup.

La veritat és que jo he sortit de la sessió amb un regust molt il·lusionant i enriquidor… m’he trobat molt a  gust durant l’activitat. És cert que no ho posen fàcil, però les hem vist de pitjors.
Marià Juliá, Associació de voluntaris de la Caixa